Nieuws

1
Onze visie
1
Onze visie

Cruciale veranderingen vragen om een geïnspireerde visie. Zonder visie hadden we nooit een ‘I have a dream’, een ‘tear down this wall’ of een ‘giant leap for mankind’ gehad.

Nu medicijnresten in het milieu en toenemende antibioticaresistentie de wereldwijde gezondheid bedreigen, hebben we een cruciale verandering nodig. Daarom nodigen we u uit om onze visie te delen.

Een visie die even gedurfd en ambitieus is, als bewezen succesvol. En die een nieuwe manier van denken introduceert over ziekenhuisafval, afvalwater en circulariteit.

Afval en afvalwater zijn in deze visie geen problemen, maar oplossingen. Waar anderen risico’s zien, zien wij bij Pharmafilter circulaire, duurzame en financiële kansen. En die kansen zetten wij om in tastbare resultaten.

Bij toonaangevende ziekenhuizen in Europa heeft Pharmafilter bewezen de slimste, veiligste en meest duurzame manier te zijn om ziekenhuisafval en afvalwater te verwerken. Ons integrale platform voor afval- en afvalwaterverwerking lost veel van de grote uitdagingen op waarmee zorginstellingen tegenwoordig worden geconfronteerd.

Het geeft water volledig schoon terug aan de natuur, herbruikbaar voor iedere toepassing. Het verandert kostbaar biologisch gevaarlijk afval in herbruikbare, winstgevende materialen. En het vermindert gezondheidsrisico’s voor medewerkers, patiënten en bezoekers.

Bovendien positioneert het ziekenhuizen optimaal voor de uitdagingen van morgen. Van personeelstekorten tot de vervuiler betaalt wetgeving en richtlijnen voor duurzaamheidsverslaglegging. En omdat we begrijpen dat een gezond ziekenhuis een gezonde business case nodig heeft, bieden we ook Pharmafilter-as-a-Service aan.

Een duurzame partner die net zo betrokken is bij circulair afval en afvalwater als u, geeft u financiële en operationele gemoedsrust.

Dus omarm onze visie vandaag nog. En maak uw ziekenhuis onderdeel van de ‘giant leap’ die deze planeet nodig heeft.

Pharmafilter. No time to waste.

1

2

3

4

5

6

7

Gevolg

Vast afval

Het in de eerste stap van het proces gefilterde vaste afval krijgt eveneens een behandeling in de Pharmafilter-installatie. Afhankelijk van de samenstelling zal het afval vergist kunnen worden, waarbij biogas ontstaat voor de productie van duurzame elektriciteit en warmte. Het afval ondergaat in elk geval een proces van ontwatering en decontaminatie.

Hierna kan het afval veilig worden nagescheiden, ten behoeve van het hergebruiken van bijvoorbeeld plastics en edelmetalen in dit afval. Deze manier van afvalverwerking vergroot de circulaire mogelijkheden en verlaagt de CO2 footprint en de afvalinzamelings- en afvalverwerkingskosten voor het ziekenhuis.

Meer weten over wat Pharmafilter en de Tonto kunnen betekenen voor de duurzaamheidsdoelstellingen van uw ziekenhuis? Neem meteen contact op.