Nieuws

1
Veel uitdagingen, één oplossing
1
Veel uitdagingen, één oplossing

Antibioticaresistentie, medicijnresten in drinkwater, de hoge kosten van ziekenhuisafvalverwerking en gezondheidsrisico’s van patiënten, bezoekers en medewerkers zijn nog maar enkele van de uitdagingen waarmee ziekenhuizen kampen. Dan zijn er nog de structurele personeelstekorten, naderende ‘de vervuiler betaalt’ wetgeving, en de verplichting om vanaf 2025 duurzaamheidsinspanningen te rapporteren.

Integraal platform

Pharmafilter bewijst al sinds 2017 bij toonaangevende Europese ziekenhuizen de slimste, veiligste en meest duurzame manier te zijn om afval en afvalwater van ziekenhuizen te verwerken. Ons integrale afval- en afvalwaterverwerkingsplatform draagt bij aan een oplossing voor alle eerdergenoemde uitdagingen. Maar belangrijker nog: het zorgt voor een veilige, schone toekomst voor onze planeet.

Geen afval maar grondstoffen

Het Pharmafilter-platform geeft water volledig schoon terug aan de natuur, herbruikbaar voor iedere toepassing. Het verandert kostbaar biologisch gevaarlijk afval in herbruikbare, winstgevende grondstoffen. En het vermindert gezondheidsrisico’s voor personeel, patiënten en bezoekers door het aantal contact- en transportmomenten met dit afval radicaal te minimaliseren.

Dit is Maria Koijck, kunstenares en verpleegster. En dit is het afval van één operatie. Haar operatie. Maria strijdt al jaren voor bewustwording in de zorgsector van het afvalprobleem. 

Klaar voor morgen

Bovendien maakt het ziekenhuizen klaar voor de uitdagingen van morgen. Verregaande efficiency in afvalverwerking maakt het bestaande personeelsbestand effectiever inzetbaar. Als de vervuiler betaalt, is het kostenefficiënter om ‘schoon’ afval te produceren. En dankzij het dataplatform van Pharmafilter is duurzaamheidsverslaglegging integraal onderdeel van onze service.

Neem direct contact op om te bespreken wat Pharmafilter kan betekenen voor de duurzaamheidsdoelstellingen van uw ziekenhuis.

1

2

3

4

5

6

7

Gevolg

Vast afval

Het in de eerste stap van het proces gefilterde vaste afval krijgt eveneens een behandeling in de Pharmafilter-installatie. Afhankelijk van de samenstelling zal het afval vergist kunnen worden, waarbij biogas ontstaat voor de productie van duurzame elektriciteit en warmte. Het afval ondergaat in elk geval een proces van ontwatering en decontaminatie.

Hierna kan het afval veilig worden nagescheiden, ten behoeve van het hergebruiken van bijvoorbeeld plastics en edelmetalen in dit afval. Deze manier van afvalverwerking vergroot de circulaire mogelijkheden en verlaagt de CO2 footprint en de afvalinzamelings- en afvalverwerkingskosten voor het ziekenhuis.

Meer weten over wat Pharmafilter en de Tonto kunnen betekenen voor de duurzaamheidsdoelstellingen van uw ziekenhuis? Neem meteen contact op.