Nieuws

1
Onze oplossingen
Onze Installatie is ons paradepaardje; maar we bieden meer. Bekijk al onze oplossingen hieronder.
1
Onze oplossingen
Onze Installatie is ons paradepaardje; maar we bieden meer. Bekijk al onze oplossingen hieronder.
Pharmafilter-platform

Het Pharmafilter-platform is een innovatief, modulair water- en afvalzuiveringssysteem voor ziekenhuizen. Het platform bestaat uit een waterzuiveringsinstallatie en – optioneel – afvalvermalers op de afdeling die via het interne rioolstelsel in verbinding staan met de waterzuiveringsinstallatie.

Tonto

Tonto is een kleine, stille en gebruiksvriendelijke afvalcontainer en -vermaler die op de afdeling wordt geplaatst en direct wordt aangesloten op het Pharmafilter-systeem. De Tonto vermaalt de vrijgekomen niet bruikbare materialen van de afdeling op een eenvoudige en hygiënische manier en maakt ze verwerkbaar via het Pharmafilter-platform.

Olla

Olla is een innovatieve bedpan van bioplastic die eenmalig te gebruiken is.

Botta

Botta is een mannenurinaal met een opslagcapaciteit voor 24 uur.

Pharmabag

Pharmabag is een speciale vuilniszak die te gebruiken is voor afvalstromen van het ziekenhuis.

1

2

3

4

5

6

7

Gevolg

Vast afval

Het in de eerste stap van het proces gefilterde vaste afval krijgt eveneens een behandeling in de Pharmafilter-installatie. Afhankelijk van de samenstelling zal het afval vergist kunnen worden, waarbij biogas ontstaat voor de productie van duurzame elektriciteit en warmte. Het afval ondergaat in elk geval een proces van ontwatering en decontaminatie.

Hierna kan het afval veilig worden nagescheiden, ten behoeve van het hergebruiken van bijvoorbeeld plastics en edelmetalen in dit afval. Deze manier van afvalverwerking vergroot de circulaire mogelijkheden en verlaagt de CO2 footprint en de afvalinzamelings- en afvalverwerkingskosten voor het ziekenhuis.

Meer weten over wat Pharmafilter en de Tonto kunnen betekenen voor de duurzaamheidsdoelstellingen van uw ziekenhuis? Neem meteen contact op.