Nieuws

1
Olla
1
Olla

Olla is een innovatieve bedpan van bioplastic die eenmalig te gebruiken is. Deze bedpan is comfortabeler, stabieler en geschikt voor mannen en vrouwen. Door het innovatieve ontwerp wordt het aantal contactmomenten ten opzichte van de huidige stalen bedpan drastisch beperkt en de looplijnen verkort, waardoor verpleegkundigen efficiënter en hygiënischer werken.

Ontworpen vanuit de patiënt
De bedpan is makkelijk in gebruik en het ergonomische zitvlak is comfortabel. Indien nodig kan aan de zijkant van de Olla een handgreep bevestigd worden. Olla zit stabieler dan de stalen bedpan. Ook voelt de Olla door het gebruik van bioplastic niet koud of heet aan. Door het slimme ontwerp kan de Olla tot wel 150 kilogram aan gewicht dragen. De verhoging aan de voorzijde zorgt ervoor dat ook vrouwen makkelijk gebruik kunnen maken van de Olla.

Tussenwand en maatvoering
Door de scheiding van urine en ontlasting kunnen er makkelijk monsters voor onderzoek worden afgenomen. Hierdoor kan de behandeling van de patiënt sneller gestart worden. Met de maatvoering in de Olla kan de vochtbalans makkelijk worden afgelezen.

Deksel
De bijgeleverde deksel zorgt voor volledige afsluiting zodat er geen onaangename geur kan ontstaan. Door de membranen in het deksel kan na sluiting nog een monster worden afgenomen voor onderzoek.

Duurzaamheid
Bedpan Olla is voor eenmalig gebruik en wordt volledig door de Tonto vermalen en afgevoerd. Dit maakt de bedpanspoeler, die veel water verbruikt, overbodig. Door het gebruik van biopolymeer is de Olla 100% vergistbaar in de Pharmafilter-installatie.

Meer weten over wat Pharmafilter en de Olla kunnen betekenen voor de duurzaamheidsambities van uw ziekenhuis? Neem direct contact op.

1

2

3

4

5

6

7

Gevolg

Vast afval

Het in de eerste stap van het proces gefilterde vaste afval krijgt eveneens een behandeling in de Pharmafilter-installatie. Afhankelijk van de samenstelling zal het afval vergist kunnen worden, waarbij biogas ontstaat voor de productie van duurzame elektriciteit en warmte. Het afval ondergaat in elk geval een proces van ontwatering en decontaminatie.

Hierna kan het afval veilig worden nagescheiden, ten behoeve van het hergebruiken van bijvoorbeeld plastics en edelmetalen in dit afval. Deze manier van afvalverwerking vergroot de circulaire mogelijkheden en verlaagt de CO2 footprint en de afvalinzamelings- en afvalverwerkingskosten voor het ziekenhuis.

Meer weten over wat Pharmafilter en de Tonto kunnen betekenen voor de duurzaamheidsdoelstellingen van uw ziekenhuis? Neem meteen contact op.