Pharmafilter
persbericht / 4 april 2013

Ziekenhuis ZorgSaam bouwt Pharmafilter

Deel dit artikel
Tags
ZorgSaam

ZorgSaam bouwt Pharmafilter: een revolutionair systeem om ziekenhuisafval en afvalwater te verwerken.

ZorgSaam start als tweede ziekenhuis in Europa met de aanleg van Pharmafilter. Al het afval in het ziekenhuis wordt vanaf eind dit jaar op de afdeling vermalen en via het riool afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie. In deze installatie wordt het organische afval omgezet in biogas dat gebruikt wordt voor de energie en warmte van de installatie. De installatie zuivert het afvalwater van medicijnresten.

Met Pharmafilter wordt er minder energie en water gebruikt en minder afval afgevoerd. Resultaten bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, waar het systeem nu twee jaar draait, tonen grote voordelen op het gebied van efficie╠łnter werken en milieu.

ZorgSaam gaat het beproefde systeem toepassen in Terneuzen. De voorbereidingen voor de bouw van de installatie (19 x 20 m. groot en 5,5 m. hoog) zijn, nadat de omgevingsvergunning onlangs is verleend, deze week begonnen. De installatie wordt in een werkplaats in 10 containers opgebouwd, vervoerd naar Terneuzen en daar op de fundering gemonteerd.

Lees hier het persbericht: Start pharmafilter- persbericht 4 april 2013