Pharmafilter
nieuws / 4 september 2014

Pharmafilter co-partner in Demosite Antoniusziekenhuis Sneek

Deel dit artikel
Tags
Antoniusziekenhuis / Denewa

Op 1 september jl. heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu de Demosite over afvalwaterbehandeling bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek officieel geopend.

Binnen dit ‘Denewa-project’ gaan Duitse en Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen de komende twee jaren onderzoek verrichten op twee thema’s: desinfectie van ziekenhuisafvalwater en riothermie.

Het onderzoek rondom ziekenhuisafvalwater concentreert zich aan de Nederlandse zijde op de demonstratiesite bij het Antoniusziekenhuis in Sneek. Pharmafilter speelt hierbij een leidende rol.

Het onderzoek richt zich vooral op antibioticaresistentie. De aanwezigheid van antibiotica en antibiotica resistente bacteriën in afvalwater van ziekenhuizen kan zorgen voor de bevordering en verspreiding van resistentie, wat een gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren. In het project wordt de omvang van het probleem in kaart gebracht en zullen diverse innovatieve technologieën zoals UV-behandeling, ultrasoon geluid, membraantechnologie, hoge flux ozonisatie en desinfectie in een fluïde bed inductie-reactor uitgetest worden.

De organisatie van het project ligt bij Wetsus, centre of excellence for sustainable water technology, Leeuwarden.

Nadere informatie over het project vindt u op Denewa