Pharmafilter

Pharmafilter-installatie

De Pharmafilter-installatie zuivert het afvalwater van het ziekenhuis voor hergebruik en zet organische materialen om in energie.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op

Informatie

Werking
Het Pharmafilter-systeem bestaat uit de zuiveringsinstallatie en de vermaler Tonto. De materialen die de Tonto heeft vermalen, worden samen met het afvalwater getransporteerd naar de Pharmafilter-installatie. Dit gebeurt via het interne leidingstelsel van het ziekenhuis.

De installatie behandelt de materialen van de Tonto’s en het volledige afvalwater op het terrein van het ziekenhuis. De organische materialen en de verbruiksartikelen gemaakt van bioplastics worden omgezet in energie. Van de niet organische materialen, zoals conventionele plastics en vezels, worden de schadelijke stoffen, zoals pathogene en microverontreiniging, verwijderd. Vervolgens worden deze schoon en droog aangeboden voor circulaire toepassing.

Na behandeling van het afvalwater in de installatie is het water schoon en kan het door het ziekenhuis worden gebruikt als proceswater voor bijvoorbeeld het doorspoelen van toiletten of technische installaties.

Plaatsing
De Pharmafilter-installatie bestaat uit kant-en-klare modules waardoor plaatsing op locatie binnen twee maanden is te realiseren. De omgevingsoverlast blijft hiermee tot een minimum beperkt.

Het Pharmafilter-systeem in beeld
Kenmerken

De belangrijkste kenmerken

Een beter milieu

Het Pharmafilter-systeem vermindert het afval vanuit het ziekenhuis en zuivert het afvalwater volledig. Alle medicijnresten en andere microverontreinigingen die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu worden uitgefilterd en verwijderd tot onder de detectielimiet.

Snelle installatie

Het systeem is zo ontworpen dat het eenvoudig en snel geïnstalleerd kan worden. De installatie van het complete zuiveringssysteem neemt slechts twee maanden in beslag.

Prettiger werken

Pharmafilter verlicht het werk van de verpleegkundigen. Het systeem is makkelijk te bedienen en maakt de werkomgeving hygiënischer.

Vernieuwing patiëntenzorg

Het Pharmafilter-systeem vereenvoudigt de protocollen door het gebruik van biologisch afbreekbare wegwerpproducten. Ook wordt het afval dicht bij de bron vermalen en via de interne riolering afgevoerd.

Service

Dankzij de Fail Safe procesautomatisering draait het systeem volledig autonoom. Pharmafilter monitort op afstand de goede werking en kan direct noodzakelijk onderhoud uitvoeren.

Optionele aanvullingen

De standaard Pharmafilter-installatie kan op verzoek van de klant verder worden aangevuld met bijvoorbeeld opslagcapaciteit en bewaking.

De Pharmafilter zuiveringsinstallatie samengevat in een handige digitale brochure.

Vraag brochure aan
Specificaties

Specificaties

Verwerking, vergisting en ontsmetting van afval en zuivering van het afvalwater.

Afmetingen standaard LxBxH
21m x 19m x 6,5m
Minimale vrije ruimte rond de installatie is 1,5 meter.

Bestaande riolering
Gescheiden riool (hemelwater afgekoppeld).

Aansluiting elektra
Geïnstalleerd vermogen 230 KW.

Aansluiting water
Waterdruk min. 3 bar, 32 mm.

Aansluiting gas
25 KW, 22 mm.

Aansluiting riool aanvoer (vrijverval)
250 mm buitendiameter, afschot min. 1/150 max. 1/50.

Aansluiting riool afvoer (vrijverval)
250 mm buitendiameter, afschot min. 1/150 max. 1/50.

Aansluiting data
Internet / telecom.

Verlichting
Optie meenemen in terreinverlichting.

Cameratoezicht
Retour naar ziekenhuis.

Proceswater retour naar ziekenhuis
Afhankelijk van gebruik.

Meer specificaties
Verkrijgbaar op aanvraag.