Pharmafilter
+31 20 420 33 92Direct contact

Vacature: Software Engineer / PLC Programmeur

Vacature: Software Engineer / PLC Programmeur.

Pharmafilter BV, opgericht in 2008, is de ontwikkelaar en leverancier van een duurzaam, innovatief en integraal systeem voor de afvalverwerking en zuivering van afvalwater in ziekenhuizen (www.pharmafilter.nl). Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Naast een groeiende Nederlandse portefeuille, bereiden wij een Europese uitrol van het systeem voor. Binnen onze onderneming zijn inmiddels 25 betrokken en enthousiaste medewerkers actief. Pharmafilter won diverse prijzen, waaronder de European Environmental Press award, Aquatech Innovation Award, De Vernufteling, een Herman Wijffels Innovatieprijs en de AGV Waterinnovatieprijs.

 

Wij zoeken op korte termijn enthousiaste en zelfstandige Software Engineers / PLC programmeurs voor full time dienstverband.

 

Wat zijn de werkzaamheden?

Als Software Engineer / PLC programmeur wordt je ingezet bij de softwarematig opbouw van nieuwe rioolwaterzuiveringen en vermalers op verschillende locaties (ziekenhuizen).

Tevens ben je betrokken bij het beheer & onderhoud van de bestaande installaties.

Het kan ook voorkomen dat je bij de opstart van nieuwe installaties in het buitenland samenwerkt met je andere collega Software Engineers.

Het op afstand en/of op locatie programmeren, inregelen en testen op de juiste werking van (onderdelen van) rioolwaterzuiveringen en vermalers.

Het in bedrijfstellen op locatie van de rioolwaterzuiveringen en vermalers.

Het kunnen stellen van een diagnose n.a.v. storingen en vervolgens de storing(en) aan de rioolwaterzuiveringen of vermalers verhelpen door middel van het (her)programmeren van de software. Het rapporteren van storingen en het schrijven van servicerapporten en bezoekberichten (bijhouden logboek) bij rioolwaterzuiveringen en vermalers.

Afwijkingen en bijzonderheden met de afdelingen R&D en productie bespreken.

Welke kennis en ervaring neem jij mee?

Een afgeronde opleiding op MBO- of HBO-niveau (E, Mechatronica, WTB of gelijkwaardig).

Je hebt minimaal 1-2 jaar kennis en ervaring van Industriële Automatisering met Siemens (Simatic) producten en software:

 • TIA Portal V13….V16 (PLC besturing).
 • PLC programmeertalen STL, FBD en SCL.
 • WinCC Advanced (HMI schermen).
 • Startdrive (frequentieomvormers).

Aanvullende opleidingen in, alsmede kennis van Industriële Automatisering (denk aan Scada Systemen, netwerken, datacommunicatie) zijn een pre.

Goede beheersing (in woord en geschrift) van de Nederlandse taal, beheersing van de Engelse en/of Duitse taal is een pre.

Je bent stressbestendig, enthousiast, je kunt zelfstandig werken maar ook samen met je andere collega’s en je bent klantgericht. Ook bezit je een rijbewijs B.

Wat biedt Pharmafilter jou?

 • De mogelijkheid om deel uit te maken van een duurzame, innovatieve en snelgroeiende organisatie.
 • Een zelfstandige functie waarbij je alle ruimte krijgt om je persoonlijk te ontwikkelen en mee te groeien met de organisatie.
 • Werken in een jong team met betrokken en enthousiaste collega’s aan duurzame oplossingen voor afvalverwerking en zuivering van afvalwater in ziekenhuizen.
 • Een individueel opleidingstraject zodat je kennis up-to-date blijft met de actuele versies van Siemens automatiseringssystemen en bijbehorende software;
 • Coaching door een ervaren Software Engineer die jou de extra kneepjes van het automatiseringsvak bijbrengt en je begeleid in het realiseren van de projecten.
 • Een meer dan prima salaris (afhankelijk van leeftijd en ervaring) en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Leaseauto met mogelijkheid van privégebruik.
 • Siemens Field-PG met de benodigde software pakketten als werklaptop.
 • Mobiele telefoon met internet access.