Nieuws

1
Pharmabag
1
Pharmabag

Op verzoek van de ziekenhuizen hebben wij een speciale vuilniszak ontwikkeld die te gebruiken is voor de verschillende afvalstromen van het ziekenhuis. Deze Pharmabag is gemaakt van bioplastic en volledig vergistbaar in de Pharmafilter-installatie. Hierdoor levert de zak energie op in de installatie en wordt de hoeveelheid afval van het ziekenhuis verder gereduceerd.

Gebruiksvriendelijk ontwerp
Dankzij de speciale grepen aan de bovenkant van de Pharmabag hoeven medewerkers de zak niet meer aan te drukken om deze dicht te maken. Het ‘heavy duty’ ontwerp voorkomt scheuren en lekken. Pharmabag heeft een inhoud van 40 liter en is zo ontworpen dat deze ook kan worden geplaatst in de standaard 60 liter afvalemmers.

Meer weten over wat Pharmafilter en de Pharmabag kunnen betekenen voor de duurzame ambities van uw ziekenhuis? Neem meteen contact op.

1

2

3

4

5

6

7

Gevolg

Vast afval

Het in de eerste stap van het proces gefilterde vaste afval krijgt eveneens een behandeling in de Pharmafilter-installatie. Afhankelijk van de samenstelling zal het afval vergist kunnen worden, waarbij biogas ontstaat voor de productie van duurzame elektriciteit en warmte. Het afval ondergaat in elk geval een proces van ontwatering en decontaminatie.

Hierna kan het afval veilig worden nagescheiden, ten behoeve van het hergebruiken van bijvoorbeeld plastics en edelmetalen in dit afval. Deze manier van afvalverwerking vergroot de circulaire mogelijkheden en verlaagt de CO2 footprint en de afvalinzamelings- en afvalverwerkingskosten voor het ziekenhuis.

Meer weten over wat Pharmafilter en de Tonto kunnen betekenen voor de duurzaamheidsdoelstellingen van uw ziekenhuis? Neem meteen contact op.