Nieuws

1
Botta
1
Botta

Botta is een mannenurinaal met een opslagcapaciteit voor 24 uur. Botta is eenvoudig door de patiënt zelf te gebruiken. Hierdoor hoeft het urinaal minder vaak verwisseld te worden, is de patiënt zelfstandiger en is de belasting van verpleegkundigen op de afdeling lager. De Botta kan eenmalig worden gebruikt en heeft een innovatief afsluitmechanisme dat een onaangename geur voorkomt.

Ergonomisch gebruik
Door de unieke vorm van de Botta is deze gemakkelijk door de patiënt zelf te gebruiken. Er is dus geen hulp aan het bed nodig. Onaangename geurtjes worden tegengehouden door twee terugslagventielen. Ook zorgen deze ventielen ervoor dat de urine niet terug kan lopen. Met de Botta wordt het risico op lekken verminderd en kan de verpleging hygiënischer werken.

Maatvoering en deksel
Zowel de opslag- als de opvangzak van de Botta zijn voorzien van een maatvoering. Hierdoor kan de vochtbalans nauwkeurig worden bepaald en bij ieder gebruik worden gemeten.De Botta wordt geleverd met een deksel om deze verder af te sluiten, maar kan ook zonder deksel gebruikt worden.

Een beter milieu
De Botta is gemaakt van bioplastic en wordt in de Pharmafilter-installatie volledig vergist. Zo vindt er geen onnodige milieubelasting plaats.

Meer weten over hoe Pharmafilter en de Botta het verschil kunnen maken in uw ziekenhuis? Neem direct contact op.

1

2

3

4

5

6

7

Gevolg

Vast afval

Het in de eerste stap van het proces gefilterde vaste afval krijgt eveneens een behandeling in de Pharmafilter-installatie. Afhankelijk van de samenstelling zal het afval vergist kunnen worden, waarbij biogas ontstaat voor de productie van duurzame elektriciteit en warmte. Het afval ondergaat in elk geval een proces van ontwatering en decontaminatie.

Hierna kan het afval veilig worden nagescheiden, ten behoeve van het hergebruiken van bijvoorbeeld plastics en edelmetalen in dit afval. Deze manier van afvalverwerking vergroot de circulaire mogelijkheden en verlaagt de CO2 footprint en de afvalinzamelings- en afvalverwerkingskosten voor het ziekenhuis.

Meer weten over wat Pharmafilter en de Tonto kunnen betekenen voor de duurzaamheidsdoelstellingen van uw ziekenhuis? Neem meteen contact op.